Drake aangeklaagd na beschuldiging van stelen van muziek

De Canadese rapper en zanger Drake is aangeklaagd door een Amerikaanse man die beweert dat de artiest zijn muziek zonder toestemming heeft gebruikt, blijkt donderdag uit documenten die TMZ in handen heeft.

Samuel Nicholas III, die zelf muziek uitbrengt onder de artiestennaam Sam Skully stelt dat de rapper zijn nummer Roll Call zonder toestemming of betaling in zijn hit In My Feelings heeft gemonteerd.

Nicholas III beschuldigt Drake ook van het stelen van muziek voor het nummer Nice For What, waarvoor hij samenwerkte met rapper en zangeres Big Freedia. De man beweert de desbetreffende muziek al in 2000 te hebben uitgebracht in de Amerikaanse stad New Orleans.

Uit de documenten die in handen zijn van TMZ blijkt verder dat de man een schadevergoeding wil van de twee artiesten en de drie platenlabels die medeverantwoordelijk waren voor het uitbrengen van de muziek. Het gaat om Asylum, Cash Money en Republic.

De Canadese rapper en zanger behaalde met 35 liedjes de top tien in de VS. Alleen Madonna scoorde meer toptienhits. Zij kwam met 38 singles in de hoogste regionen van de Billboard Hot 100 terecht.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *