Ed Sheeran en Justin Bieber beschuldigd van plagiaat

Een paar uur na het uitbrengen van het duet I Don’t Care van Ed Sheeran en Justin Bieber ontstond er meteen al ophef over. Fans claimden dat het liedje wel heel erg lijkt op de gelijknamige single van Cheryl Cole uit 2014 en uitten op social media hun ongenoegen.

Vooral het refrein is volgens oplettende luisteraars erg hetzelfde. Boze fans noemen het liedje een directe kopie en vragen zich af of de zangers niet per ongeluk een cover hebben uitgebracht van Cheryls nummer. Een woordvoerder van de zangeres laat weten aan Daily Mail dat ze niet op de kwestie wil reageren. Ed en Justin hebben ook nog niets van zich laten horen.

Het is overigens niet de eerste keer dat Ed Sheeran van jatwerk wordt beschuldigd. De zanger is nog verwikkeld in een juridische strijd met de schrijver van Marvin Gayes hit Let’s Get It On omdat Sheerans Thinking Out Loud daar een kopie van zou zijn. Ook zijn nummers Photograph en Shape Of You werden eerder bestempeld als plagiaat.

Bieber werd eerder eveneens beschuldigd van plagiaat. Op zijn nummer Sorry uit 2015 zou hij twee muziekfragmenten hebben gebruikt van zangeres Casey Diesel.

Bron: AD.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *